Vodice

Minden ember életében vannak olyan helyek, amikre szívesen emlékszik, vagy szívesen tér vissza oda. Ilyen az Adria Breeze csapatának Vodice városa, mely már évek óta kiinduló pontja vitorlás túráinknak, nyaralásainknak.

Forrás: vodice.hr

Az elmúlt évek után nemcsak saját „bázisként” tekintünk rá, hanem egy olyan helyre, ahol barátokat, ismerősöket is szereztünk és ahol évről évre ismerősökként üdvözölnek minket a kikötőben.

A városról:

Šibenik központjától közúton 14 km-re nyugatra, Dalmácia középső részén, a tengerparton egy széles öbölben fekszik.

I.e a 4. század óta lakott terület, köszönhetően termékeny földjeinek és kiváló tengerparti fekvésének. Stratégiai pontként üzemelt a törökök elleni védekezésben.

A piac
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Neve vizet, vizecskét jelent, melyet a közelben található forrásoknak köszönhet.

Jelenleg közkedvelt üdülőhely.  

Az óváros a kikötő mellett helyezkedik el, éttermek, bárok, szórakozóhelyek soraival. A kikötő és az óváros között található egy nagyobb beton üzletközpont, melyben zöldségpiac és halpiac is található.

A halpiac
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Látványosságai közé tartozik az akvárium, mely Dalmáciában a legnagyobb, hiszen több mint 100 féle az Adriában őshonos élőlényt tekinthetünk meg benne. A belvárosban láthatjuk még az 1746 –ban épült barokk plébániatemplom, mely harangtornyát már távolról megpillanthatjuk.

A városban található orvos, gyógyszertár, a kikötőben benzinkút!

Fontos megjegyezni, hogy az éjszakai élet egy központja, hajnalig szóló zene is előfordulhat. A kikötő melletti sétányon található a Makina Bar, ami egy nyitott szórakozóhely.

Fotó az ACI Marinából

Kikötők:

ACI MARINA VODICE

Kikötőbejárat koordinátája: 43° 45,20′ N, 015° 47,00′ E

Nemcsak egy kis családias kikötő rengeteg szolgáltatással, hanem barátaink, illetve kedvenc chartercégünk bázisa is, ez ad otthont az AYC hajóinak.

Vodice központjában található, a strandok és a belváros között.

Két hullámtörő védi és egész évben nyitva tart. Autóval is kiválóan megközelíthető, két nemzetközi repülőtér közelében van, hozzájárulva ezzel a célpont vonzeröjéhez.

Befogadó képessége: 382 hajó.

Az AYC charter cég mólója a Marinában
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Szolgáltatások:

Recepció, ATM, kávézó és étterem, üzletek, ajándékbolt a kikötő közvetlen közelében, charter ügynökség (AYC), mosdó (WC-vel és zuhanyzóval, külön mozgássérült ellátással), karbantartási és javítóműhely, daru, parkoló, Wi-Fi internet-hozzáférés, benzinkút

Megközelítés

Vodice városát úgy tudjuk megközelíteni, hogy az Okit-hegyen (133 m) van egy kis templom, ami a város harangtornya és a Punta Hotel magas épülete között fekszik. Fénye messze éjszaka látható. Ezen felül a kikötő bejáratától északra fekszik egy kő emlékmű fáklya alakjában.

A kikötőt már távolabbról észre lehet venni, hiszen a Marina bejáratától 100 m-re keletre rakott kövekből (ami szintén a kikötő bejárata) álló hullámtörőt láthatunk, mely tetején egy pirosan világító világítótorony található (5s 7m 3M). A kikötőfénytől délkeletre, kb. 180 m távolságban, körülbelül 1,3 m magasságú zöld torony található. A kettőközött kell áthaladnunk, lehetőleg közelebb a piroshoz és jobbra találjuk a bejáratot.

Az AdriaBreeze csapat készül a hajótúrára
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Elérhetőségek: ACI Marina Vodice, Artina 13 A, 22211 Vodice.

VHF csatorna: 17
Tel: +385 (0) 22 443 086
GSM: +385 (0) 98 398 847
E-mail: m.vodice@aci-club.hr

Városi kikötő:

Kikötőbejárat koordinátája: 43° 15′ N, 015° 47′ E

Kb 10 db mooring hely a mólón. Jugo esetén azonban nem véd kellően.

Árai: 10 m –ig: 20 Kuna/m, 10-15 m között 30 Kuna/m.

A vodicei öböl
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Kikötői kapitányság:

Ul. Obale Matice Hrvatske 18, 22211, Vodice

Tel: +385 22 440 808

Tovább a Kikötőkhöz