Konoba Sedmo Nebo

Hívják hetedik mennyországnak is. Hogy mért is?

Először én se értettem. A legelső látogatásomkor egy pár perc dingi út után álltunk meg a déli betonmólótól, melyen már akkor egy nád tetejű napernyő és egy-két napozóágy sorakozott. Miután kikötöttük a csónakot a mólóra egy rövid betonút után neki indultunk egy köves, murvás úton a domb teteje felé. A baloldalon egy tábla, az étterem nevével, mellette egy öreg halászcsónak hirdette, hogy ő már csak dekoráció itt, nem használati tárgy.

Betonmóló a Potkucina öbölben
(Forrás: sailingcroatia.hr)

A murvás utat követően kövekkel kirakott kerítés és út következett, melynél már kezdődtek az olajfa ültetvények. Valahogy érdekes kombináció, ahogy a szél hátulról hordja a sós levegőt ebbe az irányba és az ember kapaszkodik felfelé. Néha olyan benyomást keltve, mintha a nagyszülők hétvégi nyaralójához közeledne a Badacsony környékén.

Kilátás a Potkucina öbölre a Sebmo Nebo ösvényéről
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Kb. 5 perc séta után már láttuk az épület együttes sziluettjét, elbújva a fák között. Felérve a domb tetejére két terasz és egy kőház fogad, melyben a konyha, bár és a tulajdonosok lakhelye található. A konyhában hatalmas grillkemence, melyből a csendes kis szigeten hallani lehet az elégő fa sercegését.

A teraszon fogyaszthatók el az ételek, melyek között semmiképpen se keressünk hallevest. Az étterem különlegessége – amit minden túrám során újra és újra megkóstolok – a paradicsomlevesük. Az ízvilága töményebb, mint a hazai paradicsomleveseknek, mégis könnyű.

Sebmo Nebo terasza
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Ezen felül az étlapon megtaláljuk a fekete és fehér kagylót, buzzara szószban, tengeri halakat, salátákat és a tradicionális horvát étkeket.

Az étteremben érdemes megkóstolni a cseresznye likőrt, amely nem erős és a pincér elmondása alapján házi készítésű.

Kis asztalok, panoráma, napsütés
(Forrás: sailingcroatia.hr)

A vacsora mellett lehetőség nyílik, hogy a teraszról csodáljuk meg a lemenő nap táncát, ahogy sárgára, majd pirosra festi a Potkucina öblöt. Elég tiszta időben a Kornátok vonulatai is látszanak.

Érdemes az esti látogatásunkra elemlámpát magunkkal vinni, mert a mólóhoz vezető út nincs kivilágítva!

A Nebo másik terasza
(Forrás: sailingcroatia.hr)

Árai: kicsit magasabbak, de semmiképpen nem mondható túldrágítottnak. Étlap van!

Koordináta: 43.691007, 15.673201
Telefonszám: +385 95 887 6019

Tovább a szigetre és az öbölbe

Tovább az éttermekhez