Konoba Vela Stupica, Zirje

A hajó az öbölben pihen és a legénység már vágyik a szárazföldre. Még vacsora előtt egy gyors kirándulás a Gradináig, ahol lenyűgöző kilátás nyílik a Vela Stupica öbölre. Csodálatos, ahogy a magas tölgyfák között megjelenik a kéklő tenger, azon pedig a bójamezőn ringatózó vitorlás és motoros hajók.

A hajó árbóca előtt jobbra a Konoba
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Lenn a partnál már érezhető, hogy a Konoba Vela Stupica személyzete a vacsorára készül. Érződik, ahogy az égő fa kiengedi a füstöt a levegőbe.

A móló, ahova a dingit köthetjük
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Az étterem teraszán vagy nem messze a bejárattól a fák alatt kaphatunk asztalt. A személyzet kedves, előzékeny többségük kiválóan beszél angolul.

A móló bejáratánál már nagy felirat jelzi az útirányt
(Forrás: MySea)

Az étterem étlappal nem rendelkezik, általában 5-6 fajta étel közül választhatunk. Saláta, halételek, disznósült, illetve mindig valami különlegesebb halételt kínálnak a vendégeknek. Előfordul például tonhal és kardhalsteak is az étlapon.

Az étterem épülete
(Forrás: MySea)

Csak üveges sör és kancsóban kimért bort szolgálnak fel, mivel az éttermemnek egy benzingenerátor ad áramot, ami sajnos nem elegendő ahhoz, hogy elegendő legyen minden eszköz működtetésére. Előfordul, hogy az este folyamán a generátor leáll és az étterem pár percre sötétbe borul. Azonban a vacsorázók kedvét ez sem veszi el, hiszen a hold és a tenger kellő fényt ad az étel elfogyasztásához.

A Konoba asztalai a fák alatt
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Ár szempontjából közép felső kategóriába sorolható, személyenként kb 200-230 Kunából kényelmesen megvacsorázhatunk.

Érdemes foglalni, hiszen előfordulhat, hogy várni kell egy-egy szabad asztalra.

Telefonszám: +385 98 961 1500

Szilvi, csapatunk egyik tagja vacsoránál a teraszon
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Tovább az öbölbe

Tovább az éttermekhez