Boot Tulln 2019

2019. március 7 – 10. –ig rendezték meg Tulln -ban, Bécstől nem messze a 48. ausztriai hajókiállítást. Több ezer négyzetméteren, rengeteg kiállítót láthattunk, melyek mindegyike a vízi sporttal foglalkozik. Meglátogathattuk Marinák, chartercégek, búvárok, alkatrészek és hajógyárak standjait, képviseltette magát több nagy hajógyár is, jelen volt a Bavaria, a Beneteau, a Sunbeam, és a Dufour hajógyárak is.

Barátainkkal az AYC csapatával
(Balról: Antonio, Alenka, Claudia, Szilvi, Gergő, Baji, Máté és Goran)
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Találkoztunk barátainkkal, az AYC csapatával, akik szintén kiállítóként voltak jelen. A szokott baráti fogadtatás mellett megvitattuk az éves túránkat és a különböző kikötők árváltozását is.

Egy 2019 -es Bavaria 51 ablaka, háttérben a sprayhooddal
(Forrás: AdriaBreeze.com)

A motoros jachtok között sétálva egy két újításra is figyelmesek lettünk, egyre több nagyobb hajóba építenek elektromotort, ráadásul elég hosszú menetidővel. Voltak olyan többkabinos hajók, melyek egyhuzamban 8-14 óra menetidőt is képesek produkálni villamos energián.

Grand Soleil 46
(Forrás: AdriaBreeze.com)

A vitorlás jachtok között sétálva is felfedezhettünk újításokat. Az Oceanis 46.1 –es is látható és bejárható volt, mely egy különleges helykihasználással nem vesztett a korábbi modellekhez képest a tereiből és kialakításra került a 2 fürdőszoba mellé, még egy vizesblokk. Egy másik keveset látott felszereltsége, hogy a kormány mögötti ülőhelyek alatt elrejtettek egy grill lapot és egy vízcsapot, mely lehetőséget ad a vitorlázóknak egy délutáni vagy esti grillpartynak.

Nagy tömeg, nagy hajók (háttérben egy 43 -as)
(Forrás: AdriaBreeze.com)

2019 –re már széria felszereltségnek számít a lehajtható fenékrész, mely egyben stégként is szolgál, ezt az elem szinte minden nagyobb hajón felfedezhettük.

Különféle motoros hajók is kiállításra kerültek
(Forrás: AdriaBreeze.com)

 Tulln mindig különleges. Kora tavaszi időpontja kellő jelző értékű minden vízi sportot kedvelő embernek, hogy hamarosan kezdődik a szezon, megérkezik a jó idő és a hideg, kopár természet ismét várja a szobában rekedt matrózokat.

Galéria: