Luka Tiha, Hvar

Az öbölben közel egymáshoz bóján állnak a hajók
(Forrás: Marinas.com)

Hvar szigetének északi részén, nem messze a braci oldaltól fekszik egy nagyobb öböl, melyet Luka Tihának hívnak. Az öböl több kisebb öbölre osztódik, melyek a Jugò és a déli szelek ellen kiváló menedéket nyújtanak.

Luka Tiha a levegőből
(Forrás: Marinas.com)

Mindegyik öblöcskében találunk bójákat, melyek alkalmasak arra, hogy akár nagyobb hajóval is megálljunk. Az öblök arra is alkalmasak, hogy horgonyon, a hajó farát a part menti sziklákra megkötve megálljunk. Mindkét esetben a marinero megállási díjat számol fel. 2018 -ban 300 Kunát kért el bójadíjként egy 44 lábas hajóra.

A Luka Tiha és az Uvala Veli Dolac
(Forrás: AdriaBreeze.com)

A Veli Dolac öbölben találunk éttermet, mely a fák között murvás teraszokon helyezkedik el. Sok ételt nem találunk az étlapon, de maga a hely nem olyan drága.

Vihar készülőben a Luka Tiha fölött
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Stari Grad városa kb. 1-1,5 órás sétával érhető el, vagy hívhatunk a városból taxit, mely egy útért 150-200 Kunàt kér el. Mielőtt igénybe vesszük, érdemes az árakat lefixálni, hogy ne érjen meglepetés minket.

Sétaút Stari Grad felé
(Forrás: AdriaBreeze.com)

Figyelem, hivatalos taxi társaság nincs, privát személyek fuvaroznak, így ne lepődjünk meg, ha egy 17 éves kombi Renault jön értünk, vagy hoz haza. Az étteremben telefonszámot is kapunk a bejutáshoz.

Vissza az öblökhöz